16 Ekim 2012 Salı

Operation Proposal (Opreation Love)

Aslında bu diziyi izleyeli 1 seneye yakın olmuştur.Gece gece aklıma geldi yazayım bari dedim.Nasıl anlatacağımı bilmiyorum ama ben yandım siz yanmayın dediğim dizilerden bu kadar uyuz bu kadar sümsük bir çocuğun olduğu başka bir dizi var mı bilmiyorum gidip çocuğun boğazını sıkasık geldi 'hadi lannn söyle artık iki kelime yahuu' diyesim geldi resmen.Yazarken bile sinirleniyorum.Oyuncularla hiçbir derdim yok karakterler uyuzdu arkadaş.Ben tekrar izler miyim kesinlikle hayır.Ama ben sabırsız biriyim saniyelik kaçırmaları işte  severken söylemeyenlere ve don lastiği gibi uzatılan şeyleri sevmem zevk meselesi siz beğenebilirsiniz tabiki de.12-13'ü bölümden sonra dizi daha güzel ilerliyor direk 12-13'de de başlayabilirsiniz çok birşey kaçırmış olmazsınız.
Şimdi diziye gelecek olursak



Fragman;

Adı:Operation Proposal ( Opreation Love
Tür:Romantik-Fantastik
Bölüm sayısı: 16
Yayın Zamanı:2012 Şubat

Oyuncular;
Yoo Seung Ho - Kang Baek Ho
Park Eun Bin - Ham Yi Seul
Lee Hyun Jin - Kwon Jin Won
Kim Ye Won -Yoo Chae Ri
Ko Gyung Pyo - Song Chan Wook
PArk Jin Joo - Jo Jin Joo
Park Young Seo - Jo Dae Nam


Genel Konusu;
 Kang Baek Ho ve Ham Yi Seul ilkokul beri birbirlerinin en iyi arkadaşıdırlar . Aslında Baek Ho'nun Yi Seul'e karşı hisleri vardır ama bunu kalbinde saklı tutar.
Yi Seul başka bir adamla evlenmektedir ve Baek Ho katıldığı düğün töreni sırasında, ona olan aşkını itiraf edemezse hayatı boyunca pişmanlık çekmekten korkar. Böyle bir anda, bir peri belirir ve ona Yi Seul kazanmak için ikinci bir şans verir. Sonra Baek Ho geçmişe gider ve Yi Seul'un kalbini kazanmak için ile onunla olan her anlarını yeniden oluşturur.




Benim Anlatımımla;
Kang Baek ho ve Ham Yi Seul ilkokulda tanışmıştır ve liseye kadar hiç ayrılmadan beraber okumuşlardır hem okul arkadaşı hemde kanka olmuşlardır diğer üç arkadaşlarıyla birlikte.kang Baek Ho'nun annesi babası öldüğnde onu terk edip gitmiştir o da tek başına hayata tutunmaya çalışmıştır Yi Seul'un annesi onu yanlız bırakmamaya çalışmıştır.Baek Ho her ne kadar fark etmesede Yi seul'e aşıktır kızda aşık ama ilk adımın erkekten gelmesini bekliyor o kadar çok zarf atıyor süpriz yapıyor ki çocuğa ama çocuk odun olunca napsın kız Baek ho beni sevmiyor diyor ve başka sulara yelken açıyor ve okulun koçu kıza aşık oluyor ve evlenmeye karar veriyorlar.Bizim Kang Baek Ho düğün sırasında dank ediyo kızı sevdiği ve salya sümük ağlamaya başlıyo sonra bir kondüktör geliyor ve bir sefere mahsus sana bi iksir vereceğim geçmişe git ve hatanı düzelt diyo (oohh ne güzel valla bizede gelse bi kontüktor).Neyse bizim oğlan gidiyo ama o kadar çok hata yapmış ki odun birini düzeltsene de olmuyor.İki kelime edip seni seviyorum diyemiyor acayio sümsük çocuk ya delirtti beni dizide.İşte hatalarını düzeltsede yinede o kadar hata yapmış ki her seferinde birşeyler eksik kalıyo.Her resim çekmeye geleceğe yani düğün gününe gidiyor.Kontüktör birkaç defa iksiri veriyor ve tekrar düzeltmeye başlıyor hem kendi hatalarını hemde arkadaşlarının hatalarını düzeltmesinde yardımcı oluyor.Ama eğer hata yapacak olursada geleceğini ve hayatını karmaşaya sokmaktadır.Artıları kadar eksileride var geçmişe gitmenin.
Koç da yakışıklı karizmatik ve düşünceli adam kızı her defasında düşerken tutuyor ve kız da o psikolojiyla koça yakınlaşıyor.Aslında Kang Baek Ho'nun hataları Ham Yi Seul ile koçun yakınlaşmasını sağlıyor.Kız o kadar çok şans vermesine rağmen hiçbirini kullanamıyor kız da fazlaca romantik oluyor bazen ama napsın çok seviyor ondan gelen en küçük şeyleri dahi sevgi ve aşkla saklıyor..Bol bol lise ve gençlik hatıralarıda var dizide.Bizim oğlan tam atak yapacak her seferinde birşey çıkıyor aslında o kadar çok beraberler ama bir türlü söyleyemiyor.Yanlış zamanlamalarda bol bol oluyor tabi ki de.. .Geçmişteki hatalarını düzelterek kızı onu sevdiğini ikna etmeye ve koçla evlenmemesini sağlamaya çalışıyor.
Bakalım Kang Baek Ho, Ham Yi Seul'u ikna edebilecek mi??

Karakterler;

     Yoo Seung Ho-Kang Baek Ho
 
Evet odun mu odun sümsük oğlumuz.O daha küçükken babası başkasını kurtarmaya çalışırken ölmüştür.Sonra anneside onu yalnız bırakıp gitmiş kendi kendine büyümeye çalışmıştır.Yi Seul'un annesi ve babasından çok sevgi görmüş.
Beyzbol hayatı bir hata yüzünden kayıp gitmiştir aynı Ham Yi Seul gibi oldukça çaresiz haldeyken kontüktor gelir ve onu bulur.Bakalım çaresizliğini nasıl en aza indirebilecek.

  -Arang dizisinde oynuyor şuan Gökyüzü Kralı kendileri




 Park Eun Bin - Ham Yi Seul

Kırılgan, naif, romantik ve bir oduna aşık kızımız.Kang Baek Ho'nun annesi onu terk ettiği için kızımız ona onun annesi gibiymiş şefkatle yanaşıyor devamlı onun yakınında olmak istiyor.Ama  bir türlü Kang Baek Ho'yu sevmesine gidip de söylemiyor işte mektup yazıyor vermiyor hediye hazırlıyor sağa-sola saklayıp onun bulmasını istiyor ama Baek Ho odun bacım nasıl bulsun kendin elden vermen lazım.Belki bu ikinci dönüşünde bulur o sakladığın hediyeleri mektupları  .

-Çok güzel kız çok doğal duran bir güzelliği var.Bir kaç dizide beraber oynamışlar sanırım Yo Seung  Ho ile gerçek hayatta da sevgililermiş heralde.


       Lee Hyun Jin - Kwon Jin

Dizimizin meşhur Koçudur.Ne koç ama her okula hatta her kıza böyle bir koç lazım.Kolay kolay hiçbir kızın aşık olamayacığı bir koç.Aileden zengin, düşünceli, yakışıklı karizmatik koçumuz.Beyzbolu bırakmak zorunda kalıyor sonra koç olup diğer öğrencilere yardımcı olmak istiyor.Başda diğer öğrencilerinde olduğu gibi Yi seulde sevmediği bir koçtur.
Ama hoşgörüsü ve düşünceli halleriyle Yi Seul'u tavlamaya çalışır onu daha mutlu etmeye çalır.
Dizinin sonlarında doğru bayağı üzülüceğiniz bir karakter.
Yi Seul'un arkadaşları tarafındanda çok sevilmez onu Baek Ho'dan çaldıklarını düşündükleri için.
Genellikle öğrenci-öğretmen aşkı varken durum bu sefer biraz farklı.


 Oyunculuğu ve kariması yerinde abimizin daha çok dizilerde neden yok anlamış değilim.



Kim Ye Won -Yoo Chae Ri

 Dizimizin diğer güzel kızı.Kendi zengin bir erkekle evlenip mutlu mesut yaşamak hayali olan öyle bildiğimiz havadan kızlardan.Okulun amigo kızlarından ünlü olma hayali var ama çok şanssız ya.Sevdiği erkekler ya yalancı yada evli çıkıyor.Aşk hayatında çok da mutlu olamadı.
















  Ko Gyung Pyo - Song Chan Wook

Dizimiz yakışıklı bir erkeği daha dizide oldukça karizmatik ve iyi kalpli karakteri.
Beyzbolda oldukça çok başarılı değildir ve o yüzden kendisini başka alanlara yöneltmek ister ama peki neye?? Gelecekden gelen arkadaşı Kang Baek Ho kendisine yardım eder artık.Ve onun sayesinden belki gelecekte tanınmış bir yönetmen olabilir.


-Yakışıklı ve güzel bir oyunculuğu var umarım daha çok dizide görürüz










 PArk Jin Joo - Jo Jin Joo
Dizinin çirkin ördek yavrusu.Ailesi bir trafik kazasında kaybeder ve dayısının yanında kalmaya başlar kafedeki ayak işlerine bakar.Kendi içine kapanmış kazadan sonra konuşmayan gülmeyen insanlardan kaçan birisi olmuştuİçten içe de Song Chan Wook'a aşıktır onu eski haline belki aşkı getirebilir..Bilirsiniz çirkin ördek yavrusu kuğuya dönüşür ama bakalım bu kız dönüşebilecek mi nasıl bir cevher çıkacak ondan.













         Park Young Seo - Jo Dae Nam
Bu da dizimizin yaşlı abisi diğerlerinden oldukça yaşlı ama dizide aynı yaşdalar
Yoo Chae Ri'ye bitmeyen tükenmeyen aşkla aşıktır.Devamlı onun peşinden gider devamlı onu korumaya çalışıyor.
Aşkı bakalım karşılık bulabilecek mi???????



Dizide gözlerimi acaip yordu bu abi bayağı yaşlıya 1981 doğumlu bence bu diziye hiç uygun değildi.










İlişki Çizelgesi;



 Diziden Kareler;

 

Meşhur İksir


Koçumuz hiç fırsat kaçırmaz.
 

Bu sahne gerçekten etkileyicide.Diziyi çok beğenmesemde güzel sahneydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder